De ware birmaan
Image default
Woning en Tuin

Eenvoudig je interieur een boost geven met deze tips

Ben je ooit een kamer in je huis binnengelopen en had je het gevoel dat je iets moest toevoegen om het meer compleet te maken? Wat je misschien mist is diepte door het gebrek aan textuur. Textuur in een kamer is belangrijk omdat het een niveau van dimensie toevoegt en elementen met elkaar laat spelen. Denk aan een ruig vloerkleed op de vloer, een gladde leren bank, decoratieve wanddecoratie of planten om een kamer op te fleuren. Al deze materialen brengen een kamer die misschien “vlak” aanvoelt tot leven met textuur in de hele woning.

Grijpbare kussens

Sierkussens zijn een gemakkelijke manier om textuur aan de ruimte toe te voegen. We raden aan meerdere kussens in hetzelfde kleurenschema te gebruiken, maar met verschillende stoffen, zodat elk een unieke textuur heeft. Als je op zoek gaat vind je duizenden kleuren en patronen om uit te kiezen-je kunt kralen, knopen, en andere versieringen aan je sierkussens toevoegen om je eigen persoonlijke look te creëren.

Vloerkleden

Als je geen tapijt hebt en de vloer in je structurerende balans wilt betrekken, kun je een pluche of shag vloerkleed kiezen dat mooi contrasteert met houten vloeren. Vloerkleden werken goed om een ruimte te helpen afbakenen, vooral als je een open plattegrond hebt. Er zijn zoveel patronen en kleuren verkrijgbaar die je woninginrichting een geweldige textuur geven.

Planten

We houden ervan natuurlijke elementen aan een ruimte toe te voegen om ze gezelliger te laten aanvoelen. Planten voegen subtiele textuur toe aan een ruimte met hun levendige kleur en diepte. Als levende planten je niet aanspreken, probeer dan een bewaarde buxusplant. Ze zijn een perfecte keuze voor wie geen grote “plantenmoeders” zijn of allergieën hebben.

Raambekleding

Je kunt altijd textuur aan een kamer toevoegen met behulp van je raambekleding. Is je woonruimte vol met gezellige, zachte materialen, voeg dan textuur toe door een ruwer materiaal te gebruiken om de ramen te bedekken, zoals echte of (houtlook) houten jaloezieën. Is je ruimte gevuld met meer textuur, creëer dan een evenwicht met zachtere gordijnen. Uiteraard ligt het ook aan de ruimte die je wens aan te kleden. Wanneer je op zoek bent naar raambekleding voor de keuken dan zoek je al gauw raambekleding die vuil- en vochtbestendig is. Aluminium jaloezieën zijn een zeer geschikte variant hiervoor, deze zijn af te nemen met een lichtvochtige doek en hebben een strakke en uniforme uitstraling.

Wanddecoratie

Een gemakkelijke manier om textuur en diepte aan je woning toe te voegen is door kunst, foto’s of andere wanddecoratie op te hangen. Je kunt gemakkelijk tegels, hout, of stenen aan een muur toevoegen om een brandpunt te creëren en visuele diepte aan de ruimte toe te voegen, of zelfs een mooi satijnen wandkleed ophangen dat de aandacht trekt.

Wisselende tinten en meubilair

Textuur krijg je ook als je in een kamer verschillende tinten van een kleur gebruikt, in plaats van te proberen de kleur in de hele kamer precies op elkaar af te stemmen. Leef je uit met het mengen en matchen van gelijksoortige kleuren, en voeg zo diepte en warmte toe aan je huis. Voeg bovendien meubelstukken met structuur toe, zoals een leren bank, fluwelen of satijnen stoelen, of een ruwe houten salontafel of boekenplank voor de ultieme look.

 

https://www.raamdecoratie.com

Gerelateerde artikelen

Exclusieve keukens op maat laten maken?

Glas mozaiek verwerken in je interieur

Een eiken vloer in uw huis: mooi en duurzaam!