De ware birmaan
Image default
Alarmsysteem

Wat houdt een alarm certificaat in ?

Een alarmcertificaat is een certificaat dat aangeeft dat een bepaald alarmsysteem voldoet aan bepaalde veiligheidsnormen en -eisen. Het is een bewijs dat het alarmsysteem goed functioneert en dat het is geïnstalleerd en onderhouden door een erkend beveiligingsbedrijf. Het certificaat wordt afgegeven na een inspectie door een onafhankelijke instantie zoals een certificeringsinstelling of de politie.

Het hebben van een alarmcertificaat kan verschillende voordelen hebben, zoals:

  • Korting op de premie van een inboedelverzekering of opstalverzekering, omdat het alarmsysteem als preventieve maatregel wordt gezien.
  • Een snellere politie-inzet bij een alarmmelding, omdat het alarm als betrouwbaarder wordt gezien en de kans op een vals alarm kleiner is.
  • Een hogere waarde van het pand, omdat het alarmsysteem bijdraagt aan een hogere veiligheid.

Het is belangrijk om te weten dat een alarmcertificaat niet verplicht is. Het hebben van een alarmsysteem is op zichzelf al een goede preventieve maatregel tegen inbraak en diefstal. Een certificaat kan echter wel bijdragen aan een hogere veiligheid en kan daarnaast leiden tot financiële voordelen.

Waar moet een goed alarmsysteem aan voldaan om effectief te functioneren?

Een goed alarmsysteem moet aan verschillende eisen voldoen om goed te functioneren. Enkele belangrijke punten waaraan een goed alarmsysteem moet voldoen zijn:

  • Detectie: Het alarmsysteem moet in staat zijn om inbrekers en ongewenste indringers te detecteren. Dit kan bijvoorbeeld door middel van bewegingsmelders, glasbreuksensoren, deur- en raamcontacten en/of camera’s.

  • Signaalverwerking: Het alarmsysteem moet in staat zijn om een signaal te verwerken en door te geven. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een sirene, flitslampen, een stil alarm dat de meldkamer waarschuwt of een app op de telefoon van de eigenaar.

  • Preventie: Het alarmsysteem moet preventief werken, dus potentiële inbrekers afschrikken om überhaupt een poging te wagen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van stickers of borden bij de ingang van het pand.

  • Betrouwbaarheid: Het alarmsysteem moet betrouwbaar zijn en niet te vaak vals alarm geven. Een vals alarm kan leiden tot irritatie bij de eigenaar en in sommige gevallen zelfs tot boetes.

  • Bedieningsgemak: Het alarmsysteem moet gemakkelijk te bedienen zijn, zodat de eigenaar het systeem eenvoudig kan in- of uitschakelen.

  • Onderhoud: Het alarmsysteem moet regelmatig worden onderhouden om goed te blijven functioneren. Dit kan bijvoorbeeld door middel van jaarlijkse inspecties en/of onderhoudscontracten met een beveiligingsbedrijf.

Het is belangrijk om te weten dat de eisen aan een alarmsysteem kunnen verschillen per situatie en per persoonlijke voorkeur. Bijvoorbeeld in combinatie met een ontruimingsinstallatie. Het is daarom verstandig om bij de keuze voor een alarmsysteem goed te laten adviseren door een specialist op het gebied van beveiliging zoals beveiligingsbedrijf Alarm Wesa uit Enschede.

Waar plaatsen consumenten meestal hun eigen camerabewaking voor thuis?

Consumenten plaatsen hun eigen camerabewaking vaak op strategische plekken rondom hun huis om een goed overzicht te krijgen van wat er gebeurt. Enkele veelvoorkomende plekken waar consumenten hun eigen camerabewaking plaatsen zijn:

  • Bij de voordeur: Dit is een belangrijke plek om een camera te plaatsen omdat het de plek is waar bezoekers binnenkomen en het meest kwetsbaar is voor inbrekers. Een camera bij de voordeur kan helpen bij het identificeren van personen die voor de deur staan en kan helpen bij het voorkomen van inbraken.

  • Bij de achterdeur: Net als bij de voordeur, is de achterdeur ook een belangrijke plek om een camera te plaatsen omdat het een populaire ingang is voor inbrekers.

  • In de tuin: Camera’s kunnen ook geplaatst worden in de tuin om een beter zicht te krijgen op eventuele inbrekers of andere ongewenste bezoekers.

  • Bij ramen: Ramen zijn ook kwetsbare punten van het huis. Camera’s bij ramen kunnen helpen bij het identificeren van inbrekers die proberen het raam te forceren.

  • In de garage: Camera’s in de garage kunnen helpen bij het identificeren van inbrekers die proberen om via de garage binnen te komen.

Het is belangrijk om te weten dat het plaatsen van camera’s op privéterrein onderhevig is aan privacywetgeving en dat het belangrijk is om rekening te houden met de privacy van buren en voorbijgangers. Het is daarom verstandig om je vooraf goed te informeren over de regelgeving en om je buren op de hoogte te stellen van het feit dat je een camerabewakingssysteem hebt geïnstalleerd.

Wat kan Alarm Wesa voor mij betekenen?

Door de jarenlange ervaring en adequate service van Alarm Wesa weten wij welke producten kwalitatief zijn en ook lang meegaan. Wij volgen de nieuwste ontwikkeling en trends op de voet om onze klanten ook die voorsprong te kunnen geven. Het is daarom belangrijk om te blijven investeren en innoveren in ons bedrijf. Op deze manier zijn wij in staat om de continuïteit van het bedrijf te kunnen waarborgen en de klant tevreden te houden.

https://alarmwesa.nl/