De ware birmaan
Image default
Aanbiedingen

Witgoed reparatie Utrecht adviseert omtrent wassen en schoonmaken om huisstofmijt te verminderen

Tips witgoed reparatie Utrecht voor wassen en schoonmaken om huisstofmijt te verminderen

Je kunt ze niet met het blote oog zien, maar als je wakker wordt met gezwollen ogen of je helemaal opgepept voelt, is de kans groot dat je je bed deelt met huisstofmijt. Slapen in een stoffige slaapkamer is een toevluchtsoord voor deze kleine beestjes, omdat je dode huidcellen hun belangrijkste voedselbron zijn. Als je alleen maar bed wilt maken, omdat steeds meer posts op sociale media worden aanbevolen, wordt het probleem niet opgelost. Zelfs dode huisstofmijten zijn reden tot zorg, omdat het hun lichaamsdelen en uitwerpselen zijn die de allergenen zijn.

Hoewel u niet elke huisstofmijt in uw huis volledig kunt elimineren, is het goede nieuws dat het opnemen van enkele basisstappen in uw was- en schoonmaakroutine een lange weg zal banen bij het verminderen van huisstofmijtpopulaties en irriterende stoffen in uw slaapkamers.

Was- en reinigingsroutine van wasmachine reparatie Utrecht voor het verminderen van huisstofmijt en andere allergenen:

Draai je lakens en dekbed helemaal naar achteren om je bed uit te luchten. Maak uw bed op in de middag of wanneer u terugkomt van uw werk. Open de jaloezieën of gordijnen om het daglicht binnen te laten. Open zo mogelijk het venster. Door daglicht een kamer binnen te laten, vermindert dit in feite de bacteriegroei in vergelijking met kamers die de hele tijd donker worden gehouden.

Was eenmaal per week lakens en kussenslopen in warm water om de mijten te doden. Als uw water op een lagere temperatuur is ingesteld, zet u ze 15 minuten in de droger.

De winter is een geweldige tijd om huisstofmijten te doden! Bevries dekens, dekens en knuffels ’s nachts als de thermometer onder nul zakt. Schud de dekens er vervolgens uit om de allergenen los te maken en uit te schakelen.

Als alternatief kunnen zonlicht en frisse lucht hetzelfde doen. Tijdens de zomermaanden hang dekens en dekbedden buiten.

Dek de matrassen, boxsprings en kussens af met anti-allergische hoezen. Op zijn minst, vacuüm boxsprings en matrassen op een regelmatige basis.

Verwijder rommel in de slaapkamer, zodat deze sneller en gemakkelijker stof kan verwijderen.

Problemen met uw witgoed apparatuur? Vaatwasser reparatie Utrecht nodig? Bel ons snel voor het maken van een afspraak voor reparatie.

https://witgoedreparatieserviceutrecht.nl