De ware birmaan
Image default
Woning en Tuin

Handige tips voor het uitzoeken van de juiste deurklink

Deurklinken zijn een belangrijk onderdeel van je deuren, zowel in huis als buitenshuis. Er zijn deurklinken in allerlei soorten, maten, kleuren, vormen en materialen te vinden. Er is voor iedereen wel leuke deurklinken te vinden, of je nu een laag of hoog budget. Omdat er zoveel aanbod en keuze is, kan het lastig zijn om de beste deurklinken uit te kiezen. Hieronder hebben we een paar tips voor je om de beste deurklinken uit te kiezen:

Materiaal van de deurklink

Bepaal ten eerste welk materiaal deurklink je graag zou willen hebben. Deurklinken zijn er in allerlei materialen zoals kunststof, hout, messing, rvs, staal en nog veel meer. Door te bepalen welk soort materiaal je graag zou willen, kun je dus alle andere opties alvast wegstrepen. Kies voor hout als je een warme look wilt en kies voor staal of RVS als je een meer industriële look wilt.

Kleur van de deurklink

De kleur uitkiezen voor je deurklink kan de keuze ook een stuk makkelijker maken. Niet alleen het materiaal is belangrijk, maar de kleur natuurlijk ook. Je kunt meestal kiezen tussen verschillende kleuren zoals zwart, zilver, goud of brons. Deze kleuren passen bij veel interieurs. Mat zwart is tegenwoordig erg in de smaak bij deurklinken.

Een veilige deurklink voor de buitendeur

Nog een laatste tip vanuit ons is dat je altijd moet kiezen voor een veilige deurklink boven een mooie deurklink als je een klink voor de buitendeur kiest. Een buitendeur is bijvoorbeeld de voordeur, achterdeur of tuindeur. Kies een veilige klink met eventueel slot of ander veiligheidsbelang.