De ware birmaan
Image default
Vervoer en transport

Wonen in Hilvarenbeek

In de Nederlandse provincie Noord-Brabant, vind je de gemeente Hilvarenbeek. Hilvarenbeek ligt ten zuidoosten van Tilburg en telt 15.640 inwoners. De gemeente beslaat een oppervlakte van 97 vierkante kilometer. Hilvarenbeek is vooral een ideale gemeente voor wie de gemakken van de stad, Tilburg, dicht bij genoeg wil hebben, maar ook nog wat rust wil ervaren.

Genoeg faciliteiten, rijschool Hilvarenbeek

Gemeente Hilvarenbeek heeft genoeg faciliteiten voor het dagelijks leven. Ben je nogal kieskeurig? Dan kun je ook altijd nog gebruik maken van de faciliteiten in Tilburg. Daarvoor hoef je soms niet eens naar Tilburg toe.

Wil je bijvoorbeeld een rijschool in Hilvarenbeek vinden, dan kan de keuze beperkt zijn. Een rijschool in Hilvarenbeek levert ook minder zoekresultaten op dan een rijschool in Tilburg. Het voordeel is dat het niet zoveel uitmaakt of je een rijschool in Hilvarenbeek kiest of een rijschool in Tilburg. Veel rijscholen in Tilburg zijn namelijk ook actief als rijschool voor mensen uit Hilvarenbeek.

Er zijn ook genoeg leuke uitstapjes te bedenken vanuit Hilvarenbeek: zo ben je bijvoorbeeld snel in Safaripark Beekse Bergen. Een heel leuk Safaripark dat zeer bekend is en veel te bieden heeft. Zeker een bezoekje waard.

Verder is er bijvoorbeeld museumbrouwerij De Roos. Een sfeervolle brouwerij die laat zien hoe het vroeger ging met bier brouwen. Hier kun je een rondleiding met wat uitleg krijgen. Dit kun je dan afsluiten met het drinken van een biertje.

Geschiedenis Hilvarenbeek

De naam voor de gemeente ‘Hilvarenbeek’ bestaat sinds 14 mei 1810. Het is een gemeente met een behoorlijke geschiedenis dus. Je vindt er ook hele interessante gebouwen en er is ook bijvoorbeeld een mooie molen: ‘De Doornboom’. Het zorgt voor een heel mooi uitzicht.

Woningen in Hilvarenbeek

Er zijn diverse soorten woningen in Hilvarenbeek. Er zijn koopwoningen, huurwoningen, seniorenwoningen, nieuwbouw, etc. Kortom? Er is voor iedereen genoeg te doen en te beleven in Hilvarenbeek.

https://rijschoolintilburg.nl/rijschool-hilvarenbeek/