De ware birmaan
Image default
Woning en Tuin

Betaalbare lichtstraten kopen

Je kunt tegenwoordig betaalbare lichtstraten kopen en laten plaatsen. Dit komt door de lagere productiekosten van de aluminium lichtstraten.

Wat zijn lichtstraten?

Lichtstraten zijn een constructie dat op het dak van de woning word geplaatst. Het bestaat voor een groot deel uit glas en het frame uit aluminium of hout. De moderne lichtstraten bestaan vooral uit aluminium en glas. Aluminium is goedkoper en het is ook veel lichter. Het gewicht is ook belangrijk aangezien het op het dak word geplaatst. Hiervoor word een stuk van het dak verwijderd en op die plek komt de lichtstraten.

Veel natuurlijk licht

Wanneer de lichtstraten geplaatst zijn kun je genieten van veel natuurlijk daglicht. Door het glas komt er veel licht naar binnen en zo kun je op mooie zomer dagen de blauwe hemel zien. In de nacht is het ook mogelijk om de sterren te bekijken. Wat belangrijk is dat hele dag door natuurlijk licht door de lichtstraten naar binnen komt. Dit heeft een positieve effect op de gezondheid. Uit onderzoek blijkt dat natuurlijk licht helpt tegen somberheid en mensen vrolijker maakt.

Bovendien gaat de woning groter lijken door de lichtstraten. Nog niet zo lang geleden zou het voor weinig mensen mogelijk zijn om lichtstraten te laten plaatsen maar nu is het heel betaalbaar.