De ware birmaan
Image default
Toerisme

Een Belgische badplaats aan de Noordzeekust

toerisme blankenberge

De wereldberoemde badplaats Oostende ligt in België aan de Noordzeekust. Tegelijkertijd is het de grootste zeehaven van het land. Oostende wordt al sinds de 19e eeuw de “Koningin van de Belgische Kust” genoemd, omdat het een favoriete vakantieplek was voor vertegenwoordigers van de high society – de heersende vorsten, aristocraten van België en Duitsland. Het is nu zeker een populaire vakantiebestemming in België.

In deze koninklijke stad zijn alle voorwaarden voor recreatie zeer goed geregeld. Hier voor vakantiegangers zijn er brede stranden, een hippodroom, een jachtclub waar zeilen en windsurfen wordt gehouden, respectabele restaurants met een interessante keuken, c*sino’s, interessante musea, verschillende attracties, SPA-centra, buitenzwembaden en vele andere plaatsen waar je kunt het is interessant om tijd door te brengen en prettige ervaringen op te doen.

Geografische ligging en klimaat

Oostende ligt in West-Vlaanderen, ten noordwesten van Brussel. Het is gelegen op een zandvlakte voor de Noordzeekust. Het lichtgouden zand van de stranden beslaat een oppervlakte van 15 km langs de kust en is 300 m breed.

Schone zeelucht heeft door het verhoogde gehalte aan zuurstof en ozon helende eigenschappen. Het klimaat is hier gematigd met warme zomers en zachte winters. Het strandseizoen duurt van juni tot september, maar het zeewater warmt zelfs in de zomer niet genoeg op om te zwemmen.

De natuur heeft ideale omstandigheden gecreëerd voor rust op het gebied van gezondheid en welzijn. Er zijn hier thermische en minerale bronnen. Verschillende medische procedures worden met succes toegepast – balneotherapie, klimatologische thalassotherapie, moddertoepassingen uit zwavelhoudende slibmodder gewonnen uit de zeebodem.

Geschiedenis van de stad

Het was ooit een klein vissersdorp, dat in 1265 de status van stad kreeg. Door de ligging in een handige haven werd de stad in de 18e eeuw een belangrijk handelscentrum met het Verre Oosten en Afrika. Het kreeg zijn kuurwaarde in de 19e eeuw, toen hier het Thermaal Paleis voor de adel werd gebouwd. Hier bevond zich ook de zomervilla, waarin nu een trendy hotel-restaurant is gevestigd.

De stad heeft een rijke oude geschiedenis, maar er zijn bijna geen architectonische monumenten bewaard gebleven. Aan het begin van de 17e eeuw werd het verwoest door Spaanse troepen. Tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog zijn veel historische monumenten verwoest. Er zijn nog maar weinig gebouwen over, waaronder het Spaanse Huis en de Peter en Paul Kathedraal.

Modern Oostende

De stad is opgebouwd met nieuwe architectonische ensembles die de voormalige middeleeuwse stijl hebben vervangen. Maar er staan ​​hier veel mooie gebouwen, er staat zelfs een 103 meter hoge wolkenkrabber, die sterk afsteekt tegen de achtergrond van andere huizen.

De bevolking is ongeveer 70 duizend mensen. Oostende is een grote zeehaven, daarom worden hier scheepsbouw en scheepsreparatie ontwikkeld. Het heeft ook zijn eigen chemische en voedselindustrieën, de oesterkweek en visserij floreren.

Wat zijn de regels en procedures?

Perfecte orde en netheid worden gehandhaafd in de stad, op de stranden. Afval mag alleen op speciaal daarvoor bestemde plaatsen worden weggegooid, anders krijg je een boete. Het is verboden om op straat en andere openbare plaatsen te roken, anders kunnen ze er ook voor worden beboet.

Stedelijk vervoer

U kunt de stad verkennen met de bussen of Kusttram-kusttrams. De kosten van een reis zijn 2,10 euro, maar u kunt geld besparen door een reispas te kopen. Er zijn kortingen voor mensen onder de 26 jaar en studenten, voor kinderen onder de 12 jaar (onder begeleiding van volwassenen) is reizen gratis.

De Kusttram kusttram is meer dan alleen stadsvervoer, hij brengt je overal langs de Belgische Noordzeekust. De route is de langste ter wereld en daarom een ​​echte attractie. Op deze reis van 68 km van La Panne naar Knokke, met een stop in Oostende, zie je de mooiste plekjes aan de kust. En betaal er alleen de prijs van een goedkoop tramkaartje voor.

Bezienswaardigheden

Er zijn veel interessante plekken in de stad en haar omgeving: monumenten, parken, culturele bezienswaardigheden, historische musea, enz. Het zal veel tijd kosten om alles te zien.

https://www.dergatsjev.be/2020/07/blankenberge-zeedijk-strand.html