De ware birmaan
Image default
Dienstverlening

Letselschade claimen? Kies voor een ervaren letselschade advocaat

In Zoetermeer zit letselschadeadvocaat Thomas van Dijk. Deze meester in de rechten heeft veel ervaring op het gebied van schade door medische fout. Zijn expertise op het gebied van personen- en letselschade is groot. Advocaat van Dijk heeft dan ook een uitstekende reputatie als letselschade advocaat voor Zoetermeer, Den Haag, Leiden en omstreken.

Letselschadezaken

Een routine wordt letselschade claimen nooit. Ieder verhaal is anders. Geen enkele schade is hetzelfde. Globaal gesproken zijn dit de meest voorkomende aanleidingen bij letselschadezaken: verkeersongelukken, whiplash, arbeidsongevallen en – we noemden ‘t al – medische fouten. Op letselschadeadvocaatvandijk.nl staat dat in Nederland jaarlijks 200 op de 100.000 mensen letselschade bij een verkeersongeval oplopen. We gaan in ons land richting 18 miljoen inwoners, dus worden dit jaar in totaal circa 36.000 personen geconfronteerd met letselschade na een verkeersongeluk. De gevolgen kunnen zich op allerlei terreinen voordoen: medisch, juridisch, sociaal en financieel. Vaak gaat het om ingrijpende, soms zelfs blijvende schade waar een persoon veel hinder van ondervindt. Het is belangrijk dat bij verkeersongelukken de aansprakelijkheid meteen wordt bepaald. De aanrijdingsformulieren en het proces-verbaal van de politie bieden vaak duidelijkheid. Na een verkeersongeval is het belangrijk om te kunnen bewijzen wie de veroorzakende partij is. Daarom dient u zo snel mogelijk over deze papieren te beschikken. Het kan ook voorkomen dat de aansprakelijkheid niet direct vaststaat. In dat soort letselschadegevallen worden getuigen opgeroepen en gehoord voor de rechter-commissaris.

Letselschade door verkeersongeval

Verkeersongevallen kunnen een breed scala aan verwondingen veroorzaken, van kleine kneuzingen en snijwonden tot levensbedreigende verwondingen zoals traumatisch hersenletsel, ruggenmergletsel en inwendig orgaanletsel. De ernst van het letsel hangt vaak af van verschillende factoren, waaronder de snelheid en de kracht van de botsing, de positie van de passagiers in het voertuig en of zij al dan niet veiligheidsgordels droegen of andere veiligheidsvoorzieningen gebruikten.

Letsels aan het hoofd en de hersenen behoren tot de meest voorkomende bij verkeersongevallen, omdat de plotselinge schok of impact de hersenen tegen de schedel kan slaan, wat leidt tot hersenschuddingen of ernstiger traumatisch hersenletsel. Deze letsels kunnen leiden tot cognitieve en neurologische problemen op lange termijn, zoals geheugenverlies, concentratieproblemen en stemmingswisselingen.

Naast deze ernstige verwondingen kunnen verkeersongevallen ook leiden tot snijwonden, kneuzingen, botbreuken en inwendig letsel. Deze verwondingen kunnen pijnlijk zijn en het kan weken of zelfs maanden duren om te genezen, en kunnen uitgebreide medische behandeling en revalidatie vereisen.

https://www.letselschadeadvocaatvandijk.nl/