De ware birmaan
Image default
Dienstverlening

Maak het verschil als schuldhulpverlener

Dagelijks krijgen gemeentes duizenden verschillende mensen te spreken over een verscheidenheid aan moeilijke problemen, lastige vragen en ingewikkelde kwesties. Niet alleen komen mensen bij het gemeentekantoor om hun identiteitsbewijs te verlengen, maar ook om te praten over hoge schulden of het meedoen aan het arbeidsproces, ondanks een hoge arbeidsongeschiktheidsgraad. Gemeentes zijn om die reden altijd op zoek naar professionals in het sociaal domein. Zij kunnen namelijk het verschil maken voor mensen die ten einde raad zijn door grote problemen en door de bomen het bos niet meer zien. Wil jij ook graag mensen helpen door vacatures gemeenten op te vullen?

Schuldhulpverlening is een belangrijk aspect van het maatschappelijk domein, want schulden zijn een veelvoorkomende oorzaak voor een afnemende deelname aan de samenleving. Schulden zorgen er bijvoorbeeld voor dat je niet meer kunt voorzien in de eerste levensbehoeften, maar ook dat sociale contacten als gevolg daarvan wegvallen en kinderen uit huis geplaatst worden. Deze mensen kloppen dan bij de gemeente aan voor hulp, waar jij als Trainee Schuldhulpverlener uitkomsten kan bieden. Jij gaat samen met de schuldenaar op zoek naar de oorzaak van de schulden en oplossingen om de schulden te verminderen. Door jouw kennis en ervaring, die je opgedaan hebt bij ProfessionalPartners, kun jij het verschil maken in mensenlevens.

ProfessionalPartners biedt een groot aantal mogelijkheden in masterclasses, workshops en opleidingen om opgeleid te worden tot een ware professional in het sociaal domein. Denk hierbij niet alleen aan cursussen voor schuldhulpverlening, want wij houden ons ook bezig met kwesties omtrent de Participatiewet, de Wet maatschappelijke ondersteuning en algemene vaardigheden. Als schuldhulpverlener moet jij bijvoorbeeld wel motiverend kunnen spreken om mensen aan te sporen weer een baan te vinden en hun schulden te verminderen. Op die manier weet jij jouw talent in te zetten om uitkomsten te bieden.

https://professionalpartners.nl/