De ware birmaan
Image default
Gezondheid

Verschillende manieren om kussens te gebruiken

Er zijn verschillende manieren waarop kussens worden gebruikt over de hele wereld. Enkele van deze zijn: 

1. Decoratie

Een vrij voor de hand liggend gebruik voor het kussen, afgezien van in bed, is als een decoratief stuk. De decoratieve variant is chiquer dan het doorsnee kussen en heeft de neiging om elegant borduurwerk, patronen of mooie ontwerpen te laten zien.

2. Leeskussen

Ook wel bekend als een echtgenoot of vriend kussen, deze hoge-rug kussens worden geleverd met twee grote armen en worden gebruikt om iemand te stutten terwijl ze lezen of tv kijken. Wie heeft er een echtgenoot nodig om tegen aan te leunen als je een van de beste leeskussen hebt?

3. Graf hoofdsteunen

Kussens, die teruggaan tot de oude Egyptenaren, waren eigenlijk gemaakt van hout of steen en werden gebruikt om de hoofden van de overledenen in graven te ondersteunen. Men geloofde dat het kussen het hoofd van een mens ondersteunde, de bloedsomloop stimuleerde en demonen op afstand hield. Alleen de rijken konden zich deze kussens veroorloven, zoals dit kussen (op de foto) dat in het graf van farao Toetanchamon werd gevonden.

4. Gebedsrustingen

In het oude Europa begon men in kerken kussens te gebruiken als kniesteun tijdens het bidden. Ze waren een stuk comfortabeler dan de harde stenen vloer! Deze traditie is vandaag de dag nog steeds aanwezig in kerken.

5. Energie en genezingssteen

Aan de andere kant van de wereld, in het oude China, werden kussens gemaakt van steen, vaak jade. Men geloofde dat deze Chinese stenen kussens de energie van de steen naar de hersenen overbrachten als men erop ging liggen. Men geloofde dat ze hoofdpijn genazen en zelfs iemands wijsheid stimuleerden. Gezien de zeldzaamheid en de waarde van de steen, waren vorsten en rijken de belangrijkste gebruikers.

6. Orthopedisch kussen

Een orthopedisch kussen is ontworpen om de lichaamshouding te corrigeren en rugklachten te verhelpen. Het ondersteunt specifieke delen van de anatomie om de slaper een veilige en gezonde nachtrust te bezorgen.

7. Schootkussen

Schootkussens worden gebruikt als hulpmiddel om met name zittend te kunnen werken, te eten en andere bezigheden te doen. Doordat het kussen zich vormt naar je schoot, is het erg comfortabel en voor langdurig gebruik.

8. Knuffelkussen 

In veel landen over de hele wereld worden knuffelkussens gebruikt. Als u een knuffel wilt, dan is dit uw antwoord. Ze zijn lang en smal, zodat je je benen en armen eromheen kunt wikkelen. In Japan hebben veel knuffelkussens tekeningen van anime-karakters.

9. Rolkussen

Rolkussens zijn lekker stevig om op te slapen en prima geschikt om achter uw hoofdkussen te plaatsen als u in bed wilt lezen of ontbijten. Een rolkussen met kapokvulling voelt zachter aan en is uiterst veerkrachtig en comfortabel om te gebruiken bij het slapen. 

Lees meer gezondheidstips op Dokterfit

kussen

https://dokterfit.nl/