De ware birmaan
Image default
Kinderen

Het juiste speelgoed kiezen

De meeste kinderen hebben tegenwoordig keuze uit heel veel kinderspeelgoed. Als ouder is het belangrijk om te weten dat kinderen tijdens de opgroei alles interessant zullen vinden en behoefte hebben aan speelgoed. Kies daarom niet alleen voor speelgoed dat gevarieerd is, maar kijkt u ook uit naar kinderspeelgoed dat heel erg kleurrijk is en vooral veilig. Het eerste waarop u zou moeten letten is ervoor zorgen dat het speelgoed gemaakt is van veilige materiaal. Jammer genoeg wordt niet alle kinderspeelgoed gemaakt met veilige of gifvrij materiaal en wordt er helemaal niet getest op veiligheid. Het is uw taak als ouder om dit zelf te doen.

Veiligheid van speelgoed

Over het algemeen hebben kinderen vaak een enorme drang om van alles te ontdekken tijdens de groei, het liefst doen ze dat met hun mond. Het is van belang om te zorgen ervoor dat u als ouder geen speelgoed aanschaft die kleine onderdelen bevat of gemaakt is met schadelijke stoffen, ter voorkoming dat het kind toch de kans zou krijgen deze wel in zijn of haar mond te doen. Om extra hierop te letten zijn er nieuwe europese richtlijnen tegenwoordig van toepassing voor de veiligheid van kinderen. De producten die getest zijn op veiligheid en die voldoen aan de richtlijnen hebben een bepaalde markering erop.

Ontwikkeling van motorische vaardigheden via speelgoed

Speelgoed is een manier om kinderen aan te moedigen hun fijne motoriek te ontwikkelen en te verbeteren door middel van zintuiglijke speelgoed aan te schaffen. Koop als ouder het liefst speelgoed dat educatief en de verschillende vaardigheden aanleert, maar tegelijkertijd ook nog interessant is om mee te spelen. Veel speelgoed vereist dat kinderen verschillende delen van hun lichaam actief bewegen. Dit kan helpen bij de bewegingsontwikkeling vanaf jonge leeftijd. Hierdoor leert uw kind om sneller en evenwichtiger te bewegen, waardoor zijn of haar grip op deze manier wordt verbeterd en verstevigt. De spieren worden sterker en de gewrichten worden flexibeler.