De ware birmaan
Image default
Winkelen

Weer in Haaksbergen

Haaksbergen is een stad in de Nederlandse provincie Overijssel. De stad ligt in het zuiden van het land, vlakbij de grens met Duitsland. Haaksbergen staat bekend om haar mooie natuur en de vele buitenactiviteiten die er te doen zijn. Het is gelegen in een prachtige omgeving waar iedereen van kan genieten. Maar wat is het weer in Haaksbergen?

Klimaat Haaksbergen

Het klimaat in Haaksbergen is hetzelfde als in veel andere plaatsen in Nederland. Het is er het grootste deel van het jaar relatief gematigd en nat. De zomers zijn warm en de winters koud met veel neerslag. De temperaturen in Haaksbergen zijn gemiddeld tussen de 10 en 20 graden Celsius.

Neerslag in Haaksbergen

In Haaksbergen valt gemiddeld 800 mm neerslag per jaar. De meeste neerslag valt in de wintermaanden en in juni en juli valt de minste hoeveelheid neerslag. De meeste neerslag valt in de vorm van regen. Sneeuw valt er ook, maar dat komt in de wintermaanden maar een paar keer voor.

Weerstatistieken

Er zijn verschillende weerstatistieken beschikbaar voor Haaksbergen. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 10 en 20 graden Celsius, met koudst in januari en warmst in augustus. Gemiddeld valt er 800 mm regen per jaar, met meeste regen in augustus en minste in januari.

Conclusie

Het weer in Haaksbergen is er het grootste deel van het jaar matig en nat. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 10 en 20 graden Celsius. Er valt gemiddeld 800 mm neerslag per jaar, waarvan de meeste neerslag in de vorm van regen valt. Voor meer informatie over het weer in Haaksbergen, kijk dan eens op weer in Haaksbergen.

.