De ware birmaan
Image default
Meubels

Charmante ideeën voor kinderkamers

Charmante ideeën voor kinderkamers  

De sky is echt de limit als het gaat om het inrichten van een kinderkamer; het is een kans om creatief te zijn, plezier te hebben en te decoreren op een manier die je waarschijnlijk in geen enkele andere kamer in huis zou doen. Hoewel de slaapkamer misschien begint als een eenvoudige slaapplaats voor uw kind, kan het al snel een speelkamer worden, een plek om te studeren, te socialiseren en zelfs om zich terug te trekken – het is dus belangrijk dat de slaapkamer voor al deze doeleinden geschikt is en met hen meegroeit. Hierbij is de verlichting ook van groot belang als je studerende kinderen hebt.

Kinderen kunnen hun ideeën over de inrichting kenbaar maken en het is voor u beiden een voordeel als u ze een kamer geeft waar ze graag tijd in willen doorbrengen. Houd er wel rekening mee dat kinderen snel van gedachten kunnen veranderen en dat je hun wensen het beste losjes kunt interpreteren, anders loop je het risico dat je met een volledig gethematiseerde kamer blijft zitten die opeens niet meer is wat zij willen. 

  • Kleur

Kinderkamers zijn de perfecte plek om wat kleur te geven met gedurfde meubels, zoals de kinderbed met lades en inrichting; denk aan een uitbarsting van kleuren of regenboogkleuren. Op maat gemaakte luiken kunnen een goede manier zijn om een interieur op te fleuren, maar kunnen gemakkelijk ongedaan worden gemaakt als uw kinderen opgroeien tot tieners en misschien de voorkeur geven aan iets zachters. Als een klassieke kinderkamer niet echt iets voor u is, kunt u toch een praktische ruimte creëren waar uw kind dol op zal zijn, met gedempte kleuren en designmeubels, zodat ze waarschijnlijk niet zo snel uit de kamer zullen groeien. 

  • Meubilair

Als je meubels voor de kamer van je kleintje koopt, kies dan altijd de stevigste optie. Kinderen zullen klimmen en klauteren, dus kies producten die lang meegaan. De kinderbed met lades is zo een bed waarbij je heel veel kinderspullen kan opbergen vooral in een kleine kamer.  

Vergeet niet dat kinderen snel groeien, dus dat lieve bedje waar ze nu zo schattig in liggen is de investering niet waard als ze er over twee jaar niet meer in passen. Denk ook praktisch: een mooi prinsessenbed kan opnieuw worden geverfd, maar een zeemansbed met een thema is minder gemakkelijk aan te passen. Een stapelbed is een geweldige optie; zelfs als broers en zussen het bed niet delen, kunnen ze hun vrienden uitnodigen en de meeste kinderen zijn er dol op. Je kunt ook kiezen voor een volwaardig bed voor de tienerjaren, maar kies dan wel voor leeftijdsgebonden beddengoed. 

  • Behang en accessoires

Veel plezier met kinderbehang en vergeet niet te kiezen voor behang dat gemakkelijk schoon te maken is. De andere accesoires met betrekking tot decor en verlichting zmoeten ook in overweging worden genomen. 

  • Opbergruimte

Het is belangrijk dat je goede opbergmogelijkheden hebt voor de vele kleren, speelgoed, knutselspullen en huiswerk die je kind gegarandeerd verzamelt. Een eenvoudige hutkoffer of poef is perfect om alles in op te bergen, en denk aan elke nis. Rekken of kasten op maat doen wonderen en het zijn vaak de kleine dingen, zoals een boekenrek aan het bed of opbergruimte onder het bed, die het verschil maken om alles op orde te houden. Denk hierbij ook aan de kinderbed met lades die ook als commode kan functioneren. Wat opbergoplossingen betreft, kun je er nooit genoeg hebben.

Het is ook belangrijk om de verlichting in uw kind slaapkamer zo goed mogelijk af te stemmen op je kind behoeftes. 

kinderbed met lades