De ware birmaan
Image default
Woningen

De complete gids voor verstopte riolen en hoe ze te ontstoppen

De complete gids voor verstopte riolen en hoe ze te ontstoppen

Wat is een riool eigenlijk?

Riolen zijn ondergrondse leidingen die afvalwater van woningen en bedrijven naar een afvalwaterzuiveringsinstallatie voeren.

Een riool kan verstopt raken wanneer een groot voorwerp, zoals speelgoed, in de leiding vast komt te zitten. Hierdoor kan de pijp verstopt raken en back-ups maken in uw huis of bedrijf.

De beste manier om een riool te ontstoppen is door een afvoerreiniger te gebruiken. Dit type drainreiniger wordt door de leidingen naar beneden geduwd tot hij de verstopping bereikt en draait zich dan om om hem weer omhoog te trekken.

Hoe de oorzaken van verstopte riolen te identificeren?

Verstopte riolen zijn een groot probleem in de moderne samenleving. Als ze onbehandeld blijven, kunnen ze ernstige schade aan uw huis veroorzaken.

Er zijn veel oorzaken van verstopte riolen en het ontstoppen van een verstopt toilet is niet altijd de oplossing.

Enkele van de meest voorkomende oorzaken van rioolproblemen zijn boomwortels, ophoping van vet of olie en ophoping van vuil. Als u een septisch systeem heeft, is het misschien tijd voor een professionele inspectie om er zeker van te zijn dat er geen problemen zijn met uw septische put die moeten worden aangepakt.

Hoe u uw verstopte riool kunt ontstoppen?

Als u op zoek bent naar manieren om uw verstopte riool te ontstoppen in Westland, zijn er een paar manieren die u kunt proberen. Het eerste dat u moet doen, is kokend water door de afvoer gieten. Hierdoor komt de verstopping los en kunt u deze gemakkelijker verwijderen. Gebruik daarna een zuiger of een loodgieterslang om de verstopping te verwijderen. U kunt ook een toiletvijzel of een elektrische paling gebruiken als deze beschikbaar is. Mocht het zelf niet lukken kunt u natuurlijk altijd gebruik maken van een partij zoal Regioriool om dit voor op te lossen.

Sommige van deze methoden zijn mogelijk effectiever dan andere, afhankelijk van het type verstopping in uw afvoerleiding.

https://regioriool.nl/riooldiensten/riool-ontstoppen/riool-ontstoppen-westland/