De ware birmaan
Image default
Woningen

Kostprijs ramen en deur

 

Raam met dubbele beglazing met één kamer.
Een hoogwaardig, correct geselecteerd en geïnstalleerd kunststof raam met een enkele kamer dubbele beglazing is veel mooier en warmer dan traditionele houten kozijnen met gewone beglazing. De constructie van het raam, de uitrusting en het ontwerp worden voor elke kamer op individuele basis geselecteerd en zijn afhankelijk van de klimatologische omstandigheden in de regio, de ontwerpkenmerken van gebouwen en constructies. Een belangrijke rol bij het kiezen van een raamconstructie wordt gespeeld door de selectie van een dubbele beglazing, aangezien hij het is die ongeveer 80% van het totale raamoppervlak beslaat.

Laten we in dit artikel analyseren wat een dubbele beglazing met één kamer is en welke voor- en nadelen deze heeft.

Kenmerken van systemen met één kamer
Een raam met dubbele beglazing met één kamer is een structuur die bestaat uit twee ruiten die langs de contour hermetisch zijn verbonden met behulp van een afstandshouder met een droogmiddel. De ruimte tussen de ruiten is gevuld met lucht of inert gas.

Voordelen van eenkamerramen met dubbele beglazing:

Laag gewicht van de constructie. Ramen met dubbele beglazing met één kamer zorgen voor een minimale belasting van het beslag, het bevestigingssysteem en de ondersteunende elementen. Dit is een van de factoren in hun duurzaamheid en gebruiksgemak.
Hoge lichttransmissie (tot 85%). Dit is een zeer belangrijke indicator voor huizen en appartementen met ramen op het noorden of westen.
Lagere kost. Door de hoeveelheid glas en het totale gewicht van de constructie te verminderen, wordt de prijs van ramen met dubbele beglazing met één kamer met 10-15% verlaagd.
Eenvoudige installatie. Dit type raamsysteem is een van de gemakkelijkst te installeren. Ze vereisen minimale training en vrijwel geen extra arbeid.

Nadelen van ramen met dubbele beglazing met één kamer:

Het grootste probleem van alle ramen met dubbele beglazing met één kamer is de lage weerstand tegen warmteoverdracht en een laag thermisch rendement. Tegenwoordig kan dit nadeel eenvoudig worden verholpen door bij het bestellen niet voor eenvoudige floatglazen te kiezen, maar voor energiebesparende.
Laag niveau van geluidsisolatie. Standaard eenkamerramen bieden geluidsisolatie tot 28 dB, wat niet voldoende is voor moderne stadsappartementen, vooral die in het gebied van snelwegen of in centrale gebieden.
Lage sterkte van het algehele raamsysteem met aanzienlijke beglazingsvolumes. Met deze factor moet rekening worden gehouden bij het beglazen van appartementen op de bovenste verdiepingen in hoogbouw, waar de windbelasting op het glas veel hoger is.

Toepassingsgebied
Specialisten en experts merken op dat ramen met dubbele beglazing met één kamer en gewoon glas niet voldoen aan de moderne energiebesparingsnormen en operationele normen. Daarom raden ze aan om bij het bestellen de voorkeur te geven aan energiebesparende glazen en, indien mogelijk, het gebruik ervan in woongebouwen te beperken. Het meest effectieve en winstgevende gebruik van dergelijke ramen bij het beglazen van balkons, terrassen en tuinhuisjes. Ze zijn geweldig voor installatie in serres en kassen. Raamconstructies met een raam met dubbele beglazing met één kamer zijn optimaal voor kantoorgebouwen, magazijnen en andere commerciële voorzieningen. Dit type ramen is perfect voor het uitrusten van zomer- en landhuizen.

Trouwens, indien nodig, kunt u tijdens het gebruik zelfstandig of met behulp van gekwalificeerde specialisten de glaseenheid veranderen in een tweekamersysteem. Moderne raamprofielen laten dit toe zonder veel tijd en geld.

Kostprijs ramen en deur

Vensters En Deuren

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/0081-ramen-installateur-vlaams-brabant.html