De ware birmaan
Image default
Zakelijk

Waar op letten bij het kiezen van een iPad standaard?

iPad standaards zijn er in vele soorten en maten. De ene is geschikt om je iPad rechtop tafel te zetten, de ander tovert je iPad om in een laptopvervanger. Maar welke soorten iPad standaard zijn er te koop? Welke opties zijn er allemaal? En waar moet je op letten bij de aankoop van een iPad standaard? In deze koopgids behandelen we al deze vragen. Zo voorkom je een miskoop en weet je precies waar je op moet letten. 

Welke verschillende soorten iPad standaard zijn er?

De meest bekende soort iPad houder is het hoesje, ook bekend als de cover. Naast een gewone iPad standaard zijn er nog een aantal specialistische varianten verkrijgbaar. Denk hierbij aan een vloerstandaard of een wandhouder. 

Hoesjes en covers voor iPad

iPad hoesjes en covers zijn de meest gangbare variant. Net zoals een hoesjes voor je telefoon beschermt een iPad cover je apparaat tegen schade. 

Afhankelijk van het soort cover kan deze bescherming bieden tegen verschillende soorten schade. Zo bieden de meest basic iPad hoezen alleen bescherming tegen krassen. Dat is prima als iedereen die de iPad gebruikt er zeer voorzichtig mee is en ‘m nooit laat vallen. Maar in de praktijk zien we dat wel eens anders… 

Advies is daarom om altijd te kiezen voor een cover die op zijn minst bescherming biedt tegen krassen en stoten/vallen. Aanvullend is het verstandig (maar vaak wel iets duurder) om te kiezen voor een waterdichte iPad cover. 

Vloerstandaards voor iPad

Vloerstandaards worden voornamelijk gebruikt voor commerciele doeleinden. Denk hierbij aan openbare gelegenheden zoals beurzen, bijeenkomsten en festivals. De vloerstandaard kan ondersteunen bij zowel het geven als verkrijgen van informatie. Zo is deze standaard uitermate geschikt om op plekken met veel menselijk verkeer informatie te onttrekken aan de gebruikers. Andersom kan de vloerstandaard goed werken bij het informeren van bezoekers. Bijvoorbeeld door de weg te wijzen op een festival of door informatie te verschaffen over de wachtrij in een gemeentehuis. 

Wandhouders voor iPad

Wandhouders zijn de beste manier om een iPad relatief eenvoudig aan vrijwel elke muur te bevestigen. Afhankelijk van de variant die je kiest kan de iPad op of zelf geïntegreerd in de muur geplaatst worden. Sommige wandhouders zijn voorzien van een ingebouwde oplader. Daardoor is de iPad altijd opgeladen als je deze nodig hebt. Een ander voordeel van een wandhouder is dat de iPad altijd op een vaste plek terug te vinden is, als je ‘m samen met je medegebruikers tenminste netjes terughangt. 

Tafelstandaards voor iPad

Tafelstandaards zijn ideaal als je de iPad wil gebruiken maar tegelijkertijd je handen vrij wil hebben. Hier denk je misschien al snel aan een avondje Netflixen maar ook in professionele settings is een tafelstandaard niet te missen. Zo kan je bijvoorbeeld een product demonstreren of een video bekijken samen met je gesprekspartner zonder de iPad constant vast te houden. In combinatie met een draadloos toetsenbord voor je iPad tover je de tablet om in een volwaardige vervanger voor je laptop. 

Hoe gebruik jij je iPad standaard?

Heb jij een originele manier om je iPad standaard te gebruiken? Laat het ons weten in de comments en wie weet sta jij volgende keer in de spotlight!