De ware birmaan
Image default
Aanbiedingen

Zo maak je een heerlijke proteïne pizza

Wie houdt er nou niet van pizza? Maar als je op je calorieën en macros let, weet je ook dat pizza niet de beste keuze is. Als je pizza zelf maakt, is dit sowieso al een betere keuze, dan bestellen of uit de vriezer halen. Zelf deeg maken kost wel veel tijd. Wat als je een pizza kan maken waar je je niet schuldig bij hoeft te voelen, en ook nog eens niet de hele middag hoeft laten rijzen en rusten? Met maar 10 minuten voorbereiding en 35 minuten wachten, krijg je een heerlijke pizza die in jouw eetschema past en ongeveer 33 gram eiwitten bevat!

 

Bereiding

Eerst smelt je 60 gram roomkaas met 140 gram geraspte mozzarella in een kleinpannetje op laag vuur. Als dit gesmolten is, voeg je een ei en gedroogde kruiden naar keuze toe. Meng daarna 100 gram amandelmeel met een flinke schep naturel wei eiwit concentraat. Voeg deze toe aan het pannetje. Meng je dit goed, dan ontstaat er een deegbal. Laat de deegbal even afkoelen en kneed hem goed met je handen. Dan kun je het deeg uitrollen en op het bakpapier leggen. Tijd om te beleggen!

 

Topping

Je bent vrij in de keuze van toppings. Gerookte kipreepjes, kipkebab en tonijn zijn goede keuzes om nog wat extra proteïne toe te voegen. Denk ook aan je groenten, die mag je zoveel eten als je wilt. Bak de belegde pizza 12 tot 15 minuten op 180 graden.

 

Kaaskorst

Laat aan de rand nog een stukje deeg over. Leg daar stukjes of reepjes kaas op en rol het deeg naar binnen. Zo krijg je een heerlijke extra krokante kaaskorst.

 

Deeg bewaren

Als je in een keer meer deeg wilt maken, dan je nodig hebt, kun je het bewaren. Leg dan het uitgerolde deeg tussen twee vellen bakpapier. Je kunt het deeg in de koelkast of in de diepvries bewaren. Zo kun je er nog langer plezier van hebben!

https://bestwayingredients.com/