De ware birmaan
Image default
Marketing

Wat is lokale SEO en waarom is het belangrijk voor jouw bedrijf in Goes?

Als eigenaar van een bedrijf wil je dat jouw product of dienst zichtbaar is voor potentiële klanten. Tegenwoordig gebeurt dat steeds vaker online. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw bedrijf online te vinden is door mensen uit jouw regio? Dat kan met lokale SEO. In dit artikel leggen we uit wat lokale SEO betekent en waarom het belangrijk is voor jouw bedrijf.

 

Lokaal adverteren:

Lokale SEO in Goes draait om het optimaliseren van jouw online aanwezigheid voor verkeer uit jouw regio. Dit betekent dat je je niet alleen richt op keywords en zoekwoorden in het algemeen, maar keywords die gericht zijn op de stad of regio waar jouw bedrijf zich bevindt. Door deze keywords te gebruiken op jouw website of in jouw social media posts maak je het makkelijker voor zoekmachines om jouw website te vinden in zoekopdrachten die gericht zijn op de specifieke stad of regio.

 

Wie wil je bereiken?

Het doel van lokale SEO is om jouw bedrijf te laten zien aan potentiële klanten die zich op loopafstand of in jouw nabijheid bevinden. Dit betekent dat, als je een restaurant bezit, je je alleen hoeft te richten op mensen die in de buurt op zoek zijn naar restaurants. Door jouw bedrijf op deze manier te profileren, verminder je de concurrentie van grotere bedrijven die zich richten op een breed publiek.

Waar is jouw doelgroep?

Als je online een bedrijf wilt promoten is het belangrijk om te weten waar jouw potentiële klanten zich online bevinden. Zijn ze actief op Facebook of Instagram? Browsen ze naar lokale bedrijven via een zoekmachine als Google? Door deze factoren in ogenschouw te nemen kun je jouw optimalisatiestrategie beter afstemmen op jouw specifieke doelgroep.

 

Uitbesteden aan een linkbuilding bureau:

Hoewel je als bedrijfseigenaar jouw lokale SEO zelf kunt optimaliseren door bijvoorbeeld een Google Mijn Bedrijf pagina aan te maken of een landingspagina te creëren met lokale keywords, kan het ook verstandig zijn om dit uit te besteden aan een gespecialiseerd linkbuilding bureau. Dit bedrijf kan jou op maat gemaakte adviezen geven, zodat jouw bedrijf beter vindbaar wordt en beter bij jouw lokale doelgroep past.

 

Veelgestelde vragen:

– Wat zijn lokale zoekwoorden?
Dit zijn zoekwoorden die specifiek gericht zijn op jouw stad, regio of buurt. Dit kunnen bijvoorbeeld zoekopdrachten zijn zoals “restaurant in Amsterdam” of “tandarts in Utrecht”.

– Hoe optimaliseer ik mijn lokale SEO?
Er zijn verschillende manieren om jouw lokale SEO te optimaliseren, zoals het aanmaken van een Google Mijn Bedrijf pagina, het plaatsen van lokale keywords op jouw website en het verkrijgen van backlinks vanuit lokale bronnen.

– Hoe kan ik mijn doelgroep beter leren kennen?
Door bijvoorbeeld onderzoek te doen naar waar jouw lokale klanten zich online bevinden en jouw marketingstrategie daarop af te stemmen.

Als bedrijfseigenaar wil je dat jouw product of dienst zo zichtbaar mogelijk is voor potentiële klanten. Lokale SEO is daarbij een belangrijke factor. Door specifieke lokale zoekwoorden te gebruiken in jouw content en jouw online aanwezigheid af te stemmen op jouw lokale doelgroep, vergroot je de zichtbaarheid van jouw bedrijf in de regio. Twijfel je over hoe je dit het beste kunt aanpakken? Overweeg dan om jouw lokale SEO uit te besteden aan een gespecialiseerd linkbuilding bureau.