De ware birmaan
Image default
Aanbiedingen

4 Tips voor het bereiden van Picanha

De Picanha is een heerlijk stukje rundvlees wat nog niet heel erg bekend is in Nederland. Hoog tijd om het te leren kennen, want het is het meest populaire stukje vlees in Brazilië. Je kunt dit heerlijk stukje vlees ook bestellen via LeJean. Lees hier wat meer tips over hoe je jouw stukje Picanha goed kan bereiden.

Wat is Picanha?

Picanha is het staartstuk van het rund. Je stukje vlees komt van de achterkant van het rund, vlak tegen de staart aan. Dit deel van het rund beweegt nauwelijks. Dit heeft een groot voordeel: de Picanha is namelijk heel erg mals. Dit maakt het heerlijk om dit stukje vlees te eten.

Tip 1: Laat het stukje vlees op kamertemperatuur komen

Als je Picanha wilt bereiden, dan is het een goed idee om de Picanha eerst op kamertemperatuur te laten komen. Haal de Picanha uit de koeling en laat het op kamertemperatuur komen terwijl de Picanha afgedekt is. Op die manier kan er niks op de Picanha komen, maar kan hij wel goed op kamertemperatuur komen.

Tip 2: Smaakmaker

De Picanha heeft heel erg veel smaak van zichzelf. Daarom hoef je in de meeste gevallen niet zoveel toe te voegen aan de Picanha om hem lekker op smaak te brengen. Je kunt er wel voor kiezen om wat zout toe te voegen. Door zout toe te voegen, voeg je wat extra smaak aan de Picanha toe. Ook zorg je ervoor dat het vocht goed in het rund blijft terwijl je hem bereidt.

Tip 3: Op de barbecue

Eén van de lekkerste manieren om Picanha te bereiden, is om het op de barbecue te bereiden. Het bereiden van de Picanha op de barbecue is vrij simpel. Wel is het handig om een kernthermometer aan te schaffen. Op die manier kan je namelijk goed in de gaten houden hoe warm de binnenkant van de Picanha is. Dit helpt je heel erg met het bereiden van de Picanha.

Tip 4: Serveer met rijst

Picanha is het meest populaire stukje vlees in Brazilië en hier wordt het vaak geserveerd met rijst. De neutrale smaak van rijst, zorgt ervoor dat de Picanha nog meer tot zijn recht komt. Ook kun je de Picanha met iets anders serveren wat een beetje neutraal is. Op die manier kan er extra genoten worden van de Picanha.

Tot slot

Picanha is een heerlijk stukje vlees wat zijn populariteit nog niet kent in Nederland. Toch zal je met dit stukje vlees een grote indruk maken op je gasten omdat het zo heerlijk mals en smaakvol is.