De ware birmaan
Image default
Woning en Tuin

Wat zijn de voordelen van elektrische vloerverwarming?

Ten op zich te van een elektrische boiler of CV ketel zijn er ontzettend veel voordelen aan het gebruik van een elektrische vloerverwarming. Een aantal voordelen zijn die in warmtebeleving, in energierendement, in geur en natuurlijk in prijs bij installatie.

Wat is een elektrische vloerverwarming?

In de vloer kunnen matten, folies en/of elektrische kabels liggen die middels een thermostaat de warmte regelen voor de omgeving. Hier zitten veel voordelen aan.

Je hebt gezonde warmte

Met een elektrische vloerverwarming hoef je geen zorgen te maken over vervelende stofverplaatsing. De warmte komt vanuit de vloer en de omgevingslucht wordt anders verwarmd. Stof blijft op de grond en krijgt geen kans zich op te hopen in de verwarming.

Geen gebruik van elektromagnetische velden

Dit is gewoon verwarming met elektriciteit. Geen poespas. De ruimte wordt van onderaf verwarmd.

Het is flexibel in de temperatuurregeling

Het is niet meer nodig dat de ene ruimte snikheet is en de andere ijskoud, terwijl je toch wel echt de thermostaat op 22 C hebt gesteld. Met een elektrische vloerverwarming kan je zelf bepalen welke ruimtes wel en welke ruimten niet worden verwarmd. Volledig in eigen hand. Net zo makkelijk. Net zo voordelig.

Het gaat er lang mee door

Je hebt met een vloerverwarming, mits deze goed is geïnstalleerd, een vrij lange levensduur. Een vloerverwarming hoeft minder hard te werken om de ruimte te verwarmen dan een elektrische boiler.

Weinig onderhoud nodig

Doordat er weinig onderdelen worden gebruikt die ook in werking dienen te treden, heb je ook weinig onderhoud nodig en gaat de elektrische vloerverwarming wat langer mee.

Duurzaam en innovatief

Door het gebruik van de nieuwste technologien zoals infrarood warmte energie ga je voor de duurzaamste en meest innovatieve oplossing. Hierdoor kan je er zeker van zijn dat jij jouw bijdrage levert aan een betere en gezondere wereld.