Bipolaire Affectieve Stoornis

Dewarebirmaan

Bipolaire Affectieve Stoornis – Oorzaken van Bipolaire Stoornis en Richtlijnen Voor Behandeling

Bipolaire stoornis is een serieuze geestelijke ziekte. Mensen die hieronder lijden hebben dramatische stemmingswisselingen. Het is de op twee na meest voorkomende stemmingsstoornis na zware depressie en dystrofie. Het affecteert ongeveer 1% van de volwassenen in hun leven en het is geassocieerd met een aantal andere gevaren. Deze gevaren zijn problemen met de wet door slechte beoordelingen tijdens manische periodes.

Deze ziekte staat ook bekend onder zijn ouderwetse naam “manisch-depressief”. Iemand met bipolaire stoornis ervaart afwisselende “hoogtes” (wat artsen “manie” noemen” en “dieptes” (staat ook wel bekend als depressie).

Bipolaire stoornis kan zich manifesteren met een aantal klinische prestentaties gedurende een leven. Gemende staten, snel afwisselende cycli en psychoses kunnen voorkomen als fases van de stoornis. Het is een levenslange toestand en het kan moeilijk zijn voor gezondheidsprofessionelen om dit te diagnosticeren. Het is een geestelijke ziekte die extreme veranderingen in de gemoedstoestand, gedachtes en gedrag veroorzaakt. Tijdens een “manische” fase kunnen mensen die onder bipolaire stoornis lijden gevoelens van euforie, geluk en hyperactiviteit ervaren.

Deze ziekte komt even veel voor bij mannen en vrouwen, met de uitzondering van het snel afwisselen van de cycli, een zware en moeilijk te behandelen variant van de stoornis, die meestal bij vrouwen voorkomt. Het ontwikkelt zich typisch in de late adolescentie of vroege volwassenheid. Sommige mensen hebben echter de eerste symptomen al tijdens de kindheid, en sommige ontwikkelen ze later in hun leven. Het is een controversiële thema geworden binnen het veld van geestelijke gezondheidszorg voor kinderen. Maar er is weinig onenigheid over of het bestaat.

Deze ziekte wordt meestal gediagnosticeerd en behandeld door een psychiater en/of een psycholoog met medische ondersteuning. Naast een interview, kunnen verschillende klinische inventarissen of scala’s gebruikt worden om de mentale status van de patiënt te beoordelen en de aanwezigheid van bipolaire symptomen te bepalen.

Voordat je compleet leert hoe je met bipolair omgaat, moet je eerst de toestand volledig begrijpen. Je moet weten welke dingen zich voordoen, zo goed als je kan, zodat je dan de omgangstechnieken effectief kan inzetten wanneer je deze ziekte op een natuurlijke manier behandelt. Leer hier meer over hoe je bipolaire stoornis kan behandelen.

Hoewel geneesmiddel en psychotherapie twee manieren zijn om met bipolaire stoornis om te gaan, zijn er vaak mensen die ze niet willen nemen. Ze stoppen er mee. Ze kunnen eenvoudigweg het volledige proces van tegen hun lichaam en geest vechten aan. Zoals je je kunt voorstellen, is dit duidelijk niet de beste weg om te nemen wanneer je voor je toestand wilt zorgen.

 

https://www.depsycholoog.nl/nijmegen/

Related posts