De ware birmaan
Image default
Sport

Excelsior Maassluis, de club uit Rijnmond

Excelsior Maassluis, ploeg uit Rijnmond
Een iets minder vertegenwoordigde regio voor de Tweede Divisie, maar dat neemt natuurlijk niet weg dat één club al heel veel recht kan doen aan het imago. Die club is Excelsior Maassluis, de ploeg die als sinds geruime tijd onder de leiding staat van Dogan Corneille. De man die in actieve carrière clubs achter zijn naam had staan als VVV Venlo, FC Eindhoven, Kozakken Boys én IJsselmeervogels, juist die man ontpopte zich het afgelopen seizoen als één van succescoaches op dit niveau. Op verrassende wijze werd de derde plek op de ranglijst ingenomen en haalde hij een startbewijs binnen voor de TOTO KNVB Beker. Het toernooi waarin menig amateurclub voor de verrassing zorgde en waar dus ook Excelsior Maassluis binnenkort deelgenoot van is.

Een ander belangrijk gegeven is dat Maassluis naast BVV Barendrecht de enige club is uit de Rijnmond-regio. Waar de Tweede Divisie in de Bollenstreek goed vertegenwoordigd is, volgend seizoen ook, blijft de eerder genoemde regio best achter. Het is dan ook belangrijk dat men de komende seizoen nog voortvarender te werk gaat en er meer sportiefs rolt uit de verrichten van Excelsior Maassluis. Met name de uitstraling is belangrijk voor een club die voorlopig nog moet acteren in het derde niveau van de voetbalpiramide van de KNVB. Met Excelsior Rotterdam als belangrijkste en meest vergelijkbare streekgenoot, zijn er nog behoorlijk wat stappen te zetten.

Zo zou men meer moeten toezien op de vertegenwoordiging naar buiten toe, talentontwikkeling en de ambitie op uit dat model van de huidige piramide te groeien. Net zoals dat er bepaalde clubs zijn die wensen behouden te blijven in deze opzet, zijn er ook clubs die dat idee wensen te doorbreken. Ambities zijn torenhoog, zo ook bij Dogan Corneille. Na afloop van de allerlaatste speelronde gaf hij bij FOX Sports aan zeker ambitieus te zijn. Met welke club hij dat zou willen zijn, dat liet de inmiddels 45-jarige oefenmeester opvallend genoeg in het midden.

Meer weten over deze club? Het seizoen in beeld willen hebben? Ga dan nu meteen naar Eyecons.com

https://eyecons.com/kanalen/excelsior-maassluis