De ware birmaan
Image default
Aanbiedingen

Het belang van licht bij het inrichten van jouw kantoor

Wanneer je een nieuw kantoor intrekt, of juist het oude kantoor wil herstructureren is het belangrijk om naar een goede inrichting te kijken. Vaak wordt de waarde van een goed ingericht kantoor sterk onderschat, terwijl het wel degelijk een zeer grote invloed heeft op het personeel wat binnen de muren van het kantoor werkt. Verlichting is een van de belangrijkste factoren bij het inrichten van het kantoor. Ben jij benieuwd waar je op moet letten bij het verlichten? Lees dan snel verder

Daglicht is het beste licht

Verlichting is erg belangrijk op het kantoor, maar vooral daglicht is van enorme waarde voor de werknemers. Zo krijgen ze energie en blijven ze scherp. Het is aangeraden het hele kantoor zo in te richten dat er overal voldoende licht naar binnen kan treden, dit geldt niet alleen voor werkplekken maar ook ruimtes waarin vergaderd wordt, ontvangstruimten en de kantine. Het gebruik maken van daglicht is in de winter een grotere uitdaging dan in de zomer, aangezien er eenmaal minder lang zonlicht is. Daarom is het belangrijk dat de kunstmatige verlichting ook op orde is. Het werken onder een tl-buis zorgt niet per se voor hele productieve werknemers.

Dynamisch licht

Zoals eerder aangegeven is daglicht veruit het beste licht, echter is er niet altijd voldoende daglicht beschikbaar. In de wintermaanden met minder daglicht is het een goed idee om gebruik te maken van dynamische verlichting. Dynamische verlichting kun je gemakkelijk instellen om elk deel van de dag een ander niveau van verlichting te gebruiken. Zo boots je de natuurlijke cyclus van het licht na, deze nabootsing heeft een positief effect op productiviteit.

Hulp bij verlichten

Een kantoor met goede verlichting inrichten kan nog wel eens als lastig ervaren worden en daarom is het samenwerken met een professionele partij als Kato geen slecht idee. Deze ervaren inrichter denkt met jou mee en zorgt voor de ideale mix tussen vorm en functionaliteit.

 

https://katoprojecten.nl/