De ware birmaan
Image default
Aanbiedingen

Hoe werkt personenalarmering?

Om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen kan het helpen om personenalarmering toe te voegen. Dit geeft voor veel mensen een veilig gevoel, zowel voor ouders, bekenden of voor zichzelf. Door het gebruik van personenalarmering kan er met een simpele druk op de alarmknop hulp ingeschakeld worden. Deze beveiliging werkt 24 uur per dag waardoor deze altijd te gebruiken is.

Hoe werkt het?

Bij een mogelijke noodsituatie kan er erg gemakkelijk op een noodknop gedrukt worden. Deze noodknop wordt altijd bij de persoon gedragen waardoor er altijd een mogelijkheid tot hulp is. Nadat de knop is ingedrukt zal er een melding gestuurd worden naar de aangesloten meldcentrale. Deze centrale is 24 uur per dag en zeven dagen per week bemand. Dit zijn vaak personen die werkzaam zijn in de zorg waardoor er adequaat gereageerd kan worden. Via het alarmsysteem kan er gepraat worden tussen de melder en de alarmcentrale, zo kan de spoed bepaald worden. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat er geen contact met de melder gemaakt kan worden, op dit moment krijg een medewerker een melding om naar u toe te gaan. Zo krijgt u altijd snel hulp bij een noodsituatie.

Het alarm is op een erg makkelijke manier te bevestigen aan uw kleding, te dragen als een halsketting of om uw pols als een horloge. Ook bij stroomuitval en storingen zal de melding door komen door de vele beveiligingen in dit systeem. Als de medewerkers bij een melding bij u naar binnen moeten is het van belang dat er een huissleutel aanwezig is bij de alarmcentrale. Deze zal uiteraard op een veilige plek bewaard worden en alleen in nood gebruikt worden.

Alternatieven

Er bestaan ook alarmsystemen waarbij bekenden of mensen in de buurt gewaarschuwd worden met een app of sms. Een van deze systemen is het alarmsysteem voor ouderen van X-guard. Dit systeem waarschuwt mensen die zich binnen een straal van 200 meter bevinden.

https://x-guard.nl