De ware birmaan
Image default
Aanbiedingen

De mythes van matrassen

Heb jij weleens mythes over matrassen gehoord? Dan ben je zeker niet de enige aangezien er behoorlijk veel van deze verhalen rondgaan. In dit blogartikel gaan we voor eens en voor altijd een einde maken aan deze onjuiste verhalen. Lees snel verder voor meer informatie.

 

Al het schuim dat wordt gebruikt bij het maken van matrassen is hetzelfde

Schuim is het belangrijkste comfortingrediënt dat in alle matrassen wordt gebruikt. Het is echter een misvatting dat alle het schuim in matrassen hetzelfde is. Dit is absoluut niet het geval en de kwaliteit van het schuim kan enorm variëren. Houdt hier dan ook rekening mee.

 

De hoes is het belangrijkste onderdeel van de matras

Dit is niet waar, maar veel mensen nemen beslissingen in matrassenwinkels op basis van het uiterlijk van de hoes. De hoes is belangrijk als deze is gemaakt met natuurlijke ingrediënten die u specifieke gezondheidsvoordelen opleveren. Wanneer dit niet het geval is zal de hoes geen voordelen met zich meebrengen.

 

Schuimmatrassen zijn heet

Op welke matras u ook slaapt, u ​​slaapt op schuim. Het is waar dat sommige traagschuimmatrassen heet zijn, maar nieuwe innovaties in de afgelopen jaren met behulp van koele gel, ventilatieopeningen in de stevige randen, 3D-mesh-randen en dri-fit stof voor matrashoezen hebben traagschuimmatrassen koeler dan ooit gemaakt.

 

Een duurdere matras is beter

Geloof het of niet, maar een duurder matras hoeft niet altijd beter te zijn. Het is dan ook belangrijk om altijd goed onderzoek te doen, voordat je besluit om een matras aan te schaffen. 100 dagen proefslapen op jouw nieuwe M line matras? Ook dat is natuurlijk geen enkel probleem bij Sleepfast.nl.

 

Dikker is beter

Dikker is niet beter. Een dunnere matras gemaakt met zwaardere en natuurlijkere ingrediënten voor comfort is beter dan een dikkere matras die is gemaakt met meer lucht en pluisjes. Het geeft je de verkeerde indruk van comfort, maar het is geen echt comfort. Voor advies raden we je dan ook altijd aan om naar een beddenspeciaalzaak te gaan. Laat je informeren door de mogelijkheden en kies vervolgens op basis van verschillende adviezen het matras dat het beste past in jouw situatie.