De ware birmaan
Image default
Aanbiedingen

Deurklinken: alles voor binnen en buiten

Een deurklink is meestal veel meer dan alleen een hulpmiddel om een deur uit het slot te krijgen. Tegenwoordig wil je dat de klinken van je huis passen bij de uitstraling en het interieur van het huis. Aanbieders van deurklinken zoals deurklinkenshop.be hebben een ruime keuze in deurklinken en andere accessoires, zodat je altijd de perfecte deurklink voor jouw huis kunt vinden.

 

Deurklinken voor binnen: waar je op moet letten

De meeste deuren van je huis bevinden zich binnen, dus is het fijn om voor elke deur een mooie deurklink te hebben. Er zijn vier factoren waar je tijdens het zoeken naar een nieuwe deurklink rekening mee kunt houden. Dit zijn het materiaal, de kleur, de uitvoering en de grootte. Met name het materiaal is een belangrijk onderdeel. Het materiaal kan ten eerste namelijk zorgen voor een matchende uitstraling bij de rest van het interieur: een houten deurklink in een modern huis staat natuurlijk minder mooi. Daarnaast is het materiaal ook de belangrijkste factor voor het benodigde onderhoud en de uitvoeringen of kleur waarin je deurklink beschikbaar zal zijn. Hoe meer het materiaal voorkomt en gebruikt is, hoe meer opties er beschikbaar zullen zijn.

 

Voor de kleur is er genoeg te kiezen. Zo heb je keuze uit de basiskleuren zoals zwart of zilvergrijs, maar je kunt ook kiezen voor een meer opvallende kleur. Wat dacht je bijvoorbeeld van een gouden deurklink, een oud gele deurklink of zelfs een rosé goudklink? Dezelfde keuzes zijn er voor de vorm van deurklinken. Denk hierbij aan een knop, een vierkante of een ronde uitvoering. Tot slot is er ook de grootte van de klink, zoals de lengte van het handvat.

 

Deurklinken voor buiten: robuust en veilig

Buiten zijn er weliswaar minder deuren, maar minder belangrijk zijn deze zeker niet. Jij en andere gasten willen er zo makkelijk mogelijk naar binnen, maar andere ongewenste gasten hou je liever buiten. De veiligheid van deze klinken moet dus goed gegarandeerd zijn. Met de huidige maatstaven en certificaten kun je van deze veiligheid op aan. Daarnaast moet een klink in de buitenlucht ook goed bestand zijn tegen allerlei weersomstandigheden. Zowel in de kokende hitte, ijzige kou of hevige regenstorm moeten de klinken blijven functioneren. Daarom is er voor buitenklinken vaak een speciaal materiaal of een speciale coating beschikbaar. Ondanks de beperkingen van een buitenklink zijn er toch volop opties voor zowel het materiaal, de kleur, de uitvoering of de grootte van de deurklinken buiten.