De ware birmaan
Image default
Woning en Tuin

Een nieuwe trapleuninghouder zwart voor jouw trap

De trapleuninghouder zwart is op dit moment immens populair en dat is niet zonder reden. Als je je trap wilt voorzien van een nieuwe look of een hele nieuwe trap gaat installeren, denk er dan zeker aan om passende trapleuninghouders daarbij te zoeken. Een trapleuninghouder zwart is daarbij vrijwel altijd een goede optie. Het strakke, chique en eigentijdse design heeft al van veel anderen de harten gewonnen en dat van jou kan zomaar eens het volgende zijn. Een leuninghouder zwart wordt namelijk gemaakt van sterk, degelijk en strak rvs. Alleen het materiaal ziet er dus al mooi uit. Daarnaast is dit rvs ontzettend duurzaam en van hoge kwaliteit. Daar komt vervolgens nog een gepoedercoate verflaag overheen. Deze verflaag zorgt voor een matte finish en brengt ook direct kras- en stootbestendigheid toe aan je trapleuninghouder zwart. Je hebt dus niet alleen een duurzaam materiaal, maar ook een duurzame verflaag. Je bent dus verzekerd van een lange levensduur.

 

Alle soorten modellen van trapleuninghouder zwart

Op websites als trapleuningexpert.nl zijn maar liefst 10 verschillende vormen trapleuninghouders te vinden. Elk hebben ze hun eigen kenmerken. Er wordt op drie verschillende punten onderscheid gemaakt: het zadel, de bevestiging aan de muur en het stuk daartussen. We beginnen met het zadel van de trapleuninghouder. Dit is het stuk waarop je de trap gaat monteren. Aangezien de trap naadloos aan moet sluiten op het zadel, is het belangrijk dat de vorm van de trap past bij de vorm van het zadel. Daarom is er voor ronde trapleuningen een zadel met een bolling en voor vierkante trappen en platter zadel. Voor een nog strakkere look zijn er ook trapleuninghouders zonder zadel.

Dan is er ook nog keuze voor de bevestiging aan de muur. Hierbij dien je rekening te houden met twee eigenschappen. Je kunt er namelijk als eerst voor kiezen of je een ronde of een vierkante bevestiging wilt hebben. Ook de manier waarop je de houder aan de muur bevestigd, kan verschillen. Dit kun je doen op de traditionele manier. Hierbij draai je schroeven in de muur, die vervolgens ook in het zicht blijven zitten. Wil je liever geen bevestigingsmateriaal in het zicht, kies je voor een blinde montage. Dan werk je met een stokeinde dat zich bevindt aan de achterkant van de houder, zodat daar na de montage niets meer van te zien is. Ten slotte is er nog het verloop tussen het zadel en de bevestiging. Je kunt dan kiezen uit een verloop met een ronding, een rechte hoek of een houder zonder hoek. Die laatste is met name geschikt voor balustrades, maar kan ook op andere manieren een mooie invulling geven aan je trapleuning.

 

Kortom, er is meer dan genoeg te kiezen als je op zoek bent naar een trapleuninghouder zwart. Van het zadel tot het verloop en de bevestiging aan de muur, vrijwel alles is te tweaken naar jouw wensen.