De ware birmaan
Image default
Banen en opleidingen

De transitievergoeding en outplacement

De overgang naar een nieuwe baan is niet altijd eenvoudig. Vooral de financiële aspecten kunnen best ingewikkeld zijn. De transitievergoeding is er om werknemers financieel tegemoet te komen in hun zoektocht naar werk. Meestal wordt er dan gebruik gemaakt van outplacement.

Outplacement kan een aantal maanden begeleiding bieden om je zo snel mogelijk aan te passen aan de veranderingen die gepaard gaan met een nieuwe baan.

De transitievergoeding

De hoogte van de transitievergoeding hangt af van het aantal dienstjaren dat de werknemer bij uw bedrijf of organisatie heeft doorgebracht, plus de salarisschalen waaruit deze salarissen bestaan. In principe geeft de regeling een financiële ondersteuning aan werknemers die hun baan verliezen als gevolg van reorganisatie, downsizing of gedwongen ontslag. Er zijn een aantal andere kwesties waar werknemers rekening mee moeten houden als het gaat om het vragen van hun transitievergoeding. De transitievergoeding is slechts van toepassing in het geval van ontslag als gevolg van reorganisaties of niet-werk gerelateerde zaken. Het is geen vervanging voor geschillen over loon of andere arbeid gerelateerde problemen.

Als de situatie gerechtvaardigd is, kan outplacement worden aangeboden. Outplacement is een type begeleiding dat zich richt op het geleidelijk aan het verwerken van de verandering in de carrière van een werknemer die als gevolg van een ontslag zijn baan heeft verloren. Er worden programma’s aangeboden, waarbij professionals zich richten op een aantal belangrijke gebieden, zoals beroepskeuze, psychologische ondersteuning, sollicitatievaardigheden en werkonderhandelingen. De transitievergoeding en outplacement zijn twee belangrijke middelen om werknemers te helpen bij het overstappen naar een nieuwe baan. Het is belangrijk dat de werknemer de opties beter begrijpt om de juiste beslissing te maken voor zijn eigen situatie. Wanneer werknemers hun vertrek goed kunnen afhandelen, verbetert dit hun kansen op een succesvolle overgang naar een nieuwe baan.

https://outplacementverzekering.nl