De ware birmaan
Image default
Mode en Kleding

Gouden ringen

Gouden ringen waren eeuwen het symbool van macht en rijkdom. Nu is het vooral een sieraad dat door vrouwen word gedragen. Mannen dragen het ook wel af en toe.

Goud was vroeger een betaalmiddel want toen bestond geld niet zoals we het kennen. De rijke mensen droegen daarom gouden ringen om te laten zien dat ze veel goud hadden en dus heel rijk waren. Het zou zo iets zijn als euro’s dragen om te laten zien dat je rijk bent. Tegenwoordig doen we het meer met dure auto’s en kleding.

Gouden ringen zijn nog steeds duur maar wel betaalbaar. Als je gewoon een baan hebt en je zet wat geld opzij kun je hele mooie gouden ringen kopen. De prijzen van de gouden ringen zijn tegenwoordig heel verschillend afhankelijk van het aantal karaat en merk.

Merk speelt tegenwoordig zelf een groter rol dan de waarde van het goud. Grote merknamen kunnen hun gouden ringen heel duur verkopen. Een juwelier als Cartier kan honderden euro’s vragen voor zijn gouden ringen en mensen betalen het ook nog. Je kunt ook goedkoop gouden ringen kopen door voor een wat minder bekende merk te kiezen. Je bespaart zo veel geld op je aankoop.

Cartier

Amexxi

Lucardi.nl