De ware birmaan
Image default
Financieel

Kasboekje

Het kasboekje wordt gebruikt voor het bijhouden van de uitgaven. Dit kunnen de uitgaven van een onderneming, een persoon of een huishouden zijn. Het werd eerst vooral door ondernemingen gebruikt maar nu ook steeds vaker door particulieren voor het bijhouden van hun uitgaven.

Een oorzaak voor het maken van schulden is dat veel mensen geen inzicht hebben in hun uitgaven. Vaak weten ze niet waar het geld iedere maand blijft en ze blijven maar schulden maken. Door het bijhouden van een kasboekje kunnen ze zien hoeveel geld ze uitgaven en waar ze het aan uit geven.

Wat ook vaak gebeurt, is dat mensen producten op afbetaling kopen. Dit is in principe een lening. Ze geven dus geld uit die ze niet eens hebben. Uiteindelijk kunnen ze de lasten niet meer dragen en komen ze in grote problemen. Dit allemaal omdat er geen inzicht bestaat in de uitgaven. Met een simpele hulpmiddel als een kasboekje kun je precies je uitgaven bijhouden. Je kunt ook zien wat je kunt uitgeven en of je wel genoeg geld hebt of dat je beter iets kunt laten staan. Je kunt met een kasboekje een budget maken en je daaraan houden. In het begin is het moeilijk maar uiteindelijk is het de moeite zeker waard.