De ware birmaan
Image default
Bedrijven

Mooie grafstenen laten maken in Drachten

Iemand een  laatste eer bewijzen is belangrijk, er wordt veel waarde gehecht aan het afscheid. Echter is de gedenkplaats, waar velen herinneringen zullen ophalen aan de overleden persoon, ook erg belangrijk. Het kan lastig zijn dit allemaal tegelijk te regelen, vandaar dat de grote Grafstenen Drachten vaak iets later wordt geplaatst. Dit ook omdat de steen gegrafeerd moet worden.

Opties grafstenen Drachten

In Nederland is het standaard dat op de grafstenen Drachten de naam van de overleden persoon komt, de geboortedatum en de dag van overlijden. Echter kan dit aangevuld worden met verschillende dingen. Denk aan de geboorte- en sterfteplaats en namen van kinderen en eventuele kleinkinderen. Ook zijn bij sommige gelovige Bijbelverzen op de grafstenen Drachten te vinden, of verwijzingen hiernaar. Het is ook mogelijk om een zin die erg bij de overleden persoon past te graferen, zo zijn er veel mooie en vooral persoonlijke grafstenen Drachten.

Soort grafstenen Drachten

Er zijn veel soorten grafstenen Drachten waar u uit kunt kiezen. Soms heeft de overleden persoon voor het overlijden een voorkeur uit gesproken. Indien dit niet zo is kunt u bij de aanbieder van grafstenen Drachten kijken naar de verschillende soorten steen. Ook kunt u hier lengte en breedte bepalen, denk ook aan de vorm. Ook is het mogelijk een foto van de overleden persoon op de steen te plaatsen. Het gaat er vooral om dat de familie en vrienden van de overleden persoon een mooie plek hebben om heen te gaan, het is fijn als de gedenkplaats past bij de overleden persoon. Zo kan iedereen daar denken aan het goede en mooie wat zij samen met hem of haar hebben meegemaakt.  De gedenkplaats kan dan een plek worden voor herinneringen en liefde. Vaak is er weinig onderhoud aan de grafsteen, maar wel wat onderhoud aan het graf. Het is fijn als dit periodiek uitgevoerd wordt, zodat de gedenkplaats de persoon waardig blijft.