De ware birmaan
Image default
Bedrijven

Waarom kiezen bedrijven voor werkkleding bedrukken?

Bedrijven kiezen voor werkkleding bedrukken om een professionele en herkenbare uitstraling te creëren. Door het bedrukken van de kleding met het logo en/of de naam van het bedrijf, creëren ze eenheid en uniformiteit. Het draagt bij aan het imago van het bedrijf en zorgt tegelijkertijd voor meer zichtbaarheid. Bedrukte werkkleding zorgt ook voor herkenning van de medewerkers en draagt bij aan de professionaliteit die een bedrijf uitstraalt.

Op welke verschillende manieren kun je werkkleding laten bedrukken?

Er zijn verschillende manieren om werkkleding te laten bedrukken, waaronder:

  • Directe bedrukking: Dit is een methode waarbij het ontwerp direct op de textiel wordt gedrukt met een speciale inkt.
  • Sublimatie-bedrukking: Dit is een methode waarbij het ontwerp wordt gedrukt op speciale transferfolie en vervolgens wordt verwarmd en gepersd om het te laten hechten aan het textiel.
  • mbroiderig: Dit is een methode waarbij het ontwerp wordt geborduurd met speciale garens en machine.
  • Transferdruk: Dit is een methode waarbij het ontwerp wordt gedrukt op speciale transferfolie en vervolgens wordt geplakt op het textiel met behulp van heat-transfer.
  • Digitaal bedrukken: Dit is een methode waarbij het ontwerp wordt afgedrukt met behulp van speciale inkjetprinters.

Wat is de beste manier voor het bedrukken van werkkleding?

De beste manier om werkkleding te bedrukken is door het gebruik te maken van een sublimatie druktechniek. Deze techniek wordt ook wel gewoon ‘Sublimatiedruk’ genoemd en is een zeer effectieve manier om tekst en afbeeldingen met hoge kwaliteit op verschillende soorten stoffen te drukken. Met deze methode worden inkt en kleuren direct in de stof geabsorbeerd, waardoor het resultaat een zeer hoge kwaliteit heeft. Sublimatiedruk is een betrouwbare, duurzame en kosteneffectieve manier om werkkleding te bedrukken.

Hoe werkt sublimatie bedrukking precies?

Sublimatie bedrukking is een druktechniek waarbij inkt wordt verdampt in een speciale machine en vervolgens wordt hervormd als een stof- of vezelpatroon. Sublimatie bedrukking wordt vaak gebruikt om bedrijfskleding, sportkleding, mokken, tassen en andere voorwerpen te personaliseren. De kleuren die worden gebruikt, blijven helder en kleurrijk, waardoor het een populaire optie is voor bedrijven die een professionele uitstraling willen creëren.

Waarom is het belangrijk dat werkkleding zorgvuldig bedrukt wordt?

Zorgvuldige bedrukking op werkkleding is van belang omdat het een visueel herkenningsteken is. Het helpt om de geïdentificeerde personen te onderscheiden van andere personen. Het is ook een vorm van reclame voor het bedrijf. Als de bedrukking onduidelijk is, of onderhevig aan snelle slijtage, maakt dit een slordige en onprofessionele indruk. Daarnaast zorgt een correcte bedrukking, waarbij gebruikgemaakt wordt van een duurzame druktechniek, voor een professionele uitstraling en werkkleding wat kwaliteit uitstraalt.