De ware birmaan
Image default
Woning en Tuin

3 Redenen om te kiezen voor houten vloeren

Inzicht in de rijke geschiedenis achter het hout dat voor de houten vloeren van Bax Houthandel gebruikt wordt, vergroot de waarde en schoonheid ervan. Hun vloeren zijn stuk voor stuk pronkstukken. Ze bieden verschillende soorten en verschillende diktes en lengtes aan om perfect aan te sluiten bij uw individuele behoefte en smaak.

Houten vloeren, een natuurproduct

Houten vloeren zijn uiteraard een natuurproduct en verkrijgbaar in een gevarieerde selectie van kleuren en nerfpatronen. U heeft zich vast ook al eens verbaasd over de schoonheid van een mooie houten vloer? En tegenwoordig met meer keuzes dan ooit tevoren vast al helemaal. Een houten vloer is daarom ook zeer geschikt voor elke smaak.

Houten vloeren goed voor het milieu

De productie van houten vloerplanken is schoner dan elk alternatief. De productie van staal resulteert in 40 keer meer vervuilende stoffen dan de productie van hout. Beton heeft 6 keer meer nodig en baksteen vier keer. Staal geeft 3 keer meer koolstofdioxide af aan het milieu en beton nog meer. Hout stuurt minder vast afval naar de stortplaats dan de productie van staal of beton. Ten slotte is hout energie-efficiënter. De celstructuur van hout houdt lucht vast, waardoor het superieure isolerende eigenschappen heeft. Er is 15 centimeter beton nodig om de isolatie-eigenschappen van slechts een centimeter hout te evenaren.

Een vloer van hout is een slimme investering

Er is geen afschrijving op een houten vloer. Sterker nog, het verhoogt meestal de verkoopwaarde van een woning. Echt houten vloeren bieden schoonheid voor een leven lang – of langer! Tapijt wordt 3 tot 6 keer vervangen voordat de meeste massief houten vloeren ooit gerepareerd moeten worden. Houten vloeren kosten uiteindelijk minder en voegen ook nog eens waarde toe aan uw huis.

Houten vloeren beter voor uw gewrichten

Wees niet verbaasd als uw arts een houten vloer aanbeveelt voor uw wervelkolom en gewrichten. Hout geeft een beetje mee en is makkelijker voor uw benen en voeten. Is het u ooit opgevallen dat uw voeten sneller moe worden als u op steen of tegels staat en loopt dan wanneer u op een houten vloer staat of loopt?

Bent u al overtuigd? Neem dan gerust contact op met de professionals van Bax Houthandel. Zij kunnen u nog meer redenen geven waarom u zeker een houten vloer zou moeten overwegen.