De ware birmaan
Image default
Onderwijs

Cultuurdagen in de toekomst

Cultuurdagen in de toekomst

Stiekem durven we het weer te gaan zeggen, we kunnen gaan kijken wat we allemaal gaan doen als alles weer open is. Dit betekend veel voor iedereen en alle bedrijven in het land, zo ook de onderwijssector. Wanneer scholen weer vollop kunnen doen wat zij willen kunnen zij ook weer organiseren wat zij willen, dus ook cultuurdagen. Een cultuurdag is een dag waarbij leerlingen aan de slag gaan met nieuwe disciplines, hier worden ze uitgedaagd om aan de slag te gaan met dingen die ze misschien nog nooit gedaan hebben. 

Tijdens zo’n cultuurdag gebeurt er veel, er komt veel nieuwe kennis binnen en er worden veel nieuwe vrienden gemaakt. De inhoud van zo’n cultuurdag is afhankelijk van de wens van de school, deze kiest hoe de cultuurdag er uit komt te zien. Misschien wilt de school wel veel met theater gaan doen, dan kiezen zij er voor om de leerlingen die dag kennis te laten maken met alle vormen onder de theaterparaplu. Leerlingen zullen die dag leren wat theater allemaal is, hoe je het kan doen en natuurlijk worden ze uitgedaagd om ook zelf op het podium te gaan staan. 

Theatercultuurdag

Tijdens de theatercultuurdag nodigt Kleinkunstig de beste theaterdocenten uit om naar de school toe te komen, deze docenten hebben al jaren ervaring in hun eigen theater specialiteit en komen deze kennis die dag overbrengen. De docenten zijn uitdagend, maar begrijpen waar de grenzen van de leerlingen liggen, deze zoek zij precies op. 

Voor de meeste leerlingen zal het de eerste keer, op hun groep 8 theatershow na, zijn dat ze echt bezig gaan met theater. Dat kan betekenen dat het erg spannend is, alleen al daarom moet er een echte theaterdocent aanwezig zijn. Die voelt aan hoever ze kunnen gaan en weet hoe hij of zij een groep veilig en gezellig kan houden. 

 

https://kleinkunstig.nl