De ware birmaan
Image default
Onderwijs

Zo werken wij samen met CultuurProfielScholen

Samenwerken met CultuurProfielScholen

Leerlingen die nieuwsgierig, creatief en kritisch zijn: dát is waar een CultuurProfielSchool voor staat. Om dit prachtige doel te bereiken, is het voor CultuurProfielScholen belangrijk om relaties aan te gaan met externe partijen op het gebied van kunst en cultuur. Kleinkunstig werkt dan ook al jarenlang samen met verschillende CultuurProfielScholen door heel Nederland.

Een gedeelde missie

Op CultuurProfielScholen nemen kunst en cultuur een prominentere plek in binnen het onderwijs in dan op andere middelbare scholen. Dat komt doordat op CultuurProfielScholen het geloof in het belang van kunsteducatie extra sterk is. Zij staan voor het opleiden van jongeren die met een open blik en een flinke dosis zelfbewustzijn en maatschappelijke betrokkenheid de samenleving instappen. Een visie die wij delen! Daarom zijn wij een geliefde partner voor CultuurProfielScholen. Op onze beurt werken wij ook bijzonder graag samen met deze scholen.

Het belang van externe partners

Op een CultuurProfielSchool zijn kunst en cultuur stevig verankerd in het vaste lesrooster. Dat alleen al is natuurlijk prachtig! Maar ook deze scholen hebben – ondanks hun focus op kunst – niet alle expertises standaard in huis. Dat is waar wij om de hoek komen kijken: met ons netwerk van ruim 250 vakdocenten vanuit alle mogelijke kunstdisciplines kunnen wij aan iedere lesbehoefte voldoen. Of het nou gaat om één losse workshop of een volledig op maat gemaakt lesprogramma.

Elke samenwerking is anders

Geen enkele school is hetzelfde. Daarom zorgen we er ook voor dat we de samenwerking met CultuurProfielScholen altijd volledig op maat inrichten en tussentijds waar nodig bijstellen. Voor sommige scholen organiseren we bijvoorbeeld jaarlijks een workshop. Denk aan een workshop theatersport of aan verschillende workshops op het gebied van muziek, dans en digitale media. Voor andere scholen organiseren we ieder jaar een culturele dag en weer andere scholen vinden het prettig als wij de gehele jaarplanning voor het cultuuronderwijs maken.

Onze scholen

Als wij een samenwerking aangaan, doen wij dat het liefste voor de lange termijn. Want hoe beter je elkaar leert kennen, hoe leuker het wordt. Zo werken wij bijvoorbeeld al jaren met veel plezier samen met ORS Lek en Linge in Culemborg, het Meander College in Zwolle en Stad en Esch in Meppel en Diever.

https://www.kleinkunstig.nl