De ware birmaan
Image default
Bedrijven

De gipswand: makkelijke oplossing of goedkope troep?

Bij het verbouwen kun je enorm gave ideeën bedenken, waarvan je het liefst zou willen dat ze allemaal uitgevoerd zou worden. Zo kun je bijvoorbeeld het huis veel beter en overzichtelijker indelen wanneer er een wand in een overbodig grote kamer wordt geplaatst. Hierdoor ontstaan er twee afgezonderde ruimtes. Helaas spelen tijd en geld vaak een grote factor in het moet laten varen van deze plannen. Gelukkig zijn er voor dit soort problemen oplossingen: de gipswand. Is dit een betrouwbaar alternatief voor een bakstenen muur?

Een gipswand bestaat uit een verzameling van een aantal gipsplaten, welke zijn bevestigd met gipsplaatschroeven. De gipsplaten bestaan uit een kern van gips, wat zich midden in de plaat bevind. Beide zijkanten van de plaat zijn verstevigd met stukken karton, wat de platen ook minder kwetsbaar maakt.

Wanneer de gipsplaten bevestigd gaan worden, is het niet wijs om de gipsplaten zomaar om de wand vast te schroeven. Vooral op zolder, waar het dak vaak afloopt is het van belang om goed te kijken hoe de platen het mooist bevestigd kunnen worden. Een houten frame kan hierbij de oplossing bieden. Langs de voegen van het plafond kunnen houten balken bevestigd worden, waarin de Grabber gipsplaatschroeven bevestigd kunnen worden. Zo heb je een mooi, en vooral een stevig raamwerk van gipsplaten welke bijvoorbeeld de zolder op kan delen in meerdere kamers. Dit is bijvoorbeeld ideaal wanneer u kinderen verwacht en niet wilt verhuizen.

Gipsplaten zijn ontzettend goedkoop, wat ze aantrekkelijk maakt voor veel doe-het-zelvers. De prijs van een gipsplaat varieert tussen de vijf en dertien euro. Dit is afhankelijk van de afmetingen, specificaties en dikte. Naast de gipslaten dient u nog schroeven en hout voor het houtframe te kopen. De kosten voor een gloednieuwe gipswand blijven dus erg laag, wat het zo populair maakt bij veel mensen: een gipswand van 10 vierkante meter kost u waarschijnlijk maar rond de 75 tot 100 euro!

https://www.dewarebirmaan.nl