De ware birmaan
Image default
Bedrijven

Originele manier om kalkverf te gebruiken

Kalkverf, ook wel krijtverf staat bekend om zijn matte, poederachtige uitstraling. Het is iets wat op dit moment erg trendy is. Het is een leuke aanvulling op je interieur, maar vergis je niet je kunt kalkverf niet gebruiken om op te krijten. Wel is het ook geschikt om meubels te verven.  

Wanneer je van plan bent om deze verf te gaan gebruiken heb je een groot voordeel, omdat er niet gegrond of geschuurd hoeft te worden kun je gelijk aan de slag! Ook is het een natuurproduct wat betekend dat het zowel hout als muren laat blijven ademen nadat het geverfd is.  

Je kunt de kalkverf gebruiken op de muur, dit geeft een stoer effect en is eens een keer wat anders dan een normaal verfje. Het geeft namelijk een beton achtige look, het geeft je huis gelijk een rustiekere uitstraling. 

Je kunt er ook voor kiezen de verf te gebruiken in de keuken, als je de verf aanbrengt over hout kun je je keuken in een keer een hele andere look geven. De verf stoot water af, hierdoor zijn je keukenkastjes beter beschermd tegen stof, vlekken en beschadigingen.  

Je kunt er ook ander meubilair mee opleuken, bijvoorbeeld een oud kastje wat je al even hebt staan. Door er een nieuwe look aan te geven kun je hem nog steeds gebruiken. Heb je deze meubels thuis niet staan kun je altijd een bezoekje brengen aan een kringloopwinkel en voor een klein prijsje iets aanschaffen. 

Een donker interieur is tegenwoordig helemaal in, je kunt donkere kalkverf gebruiken voor de trappen voor een stoere, mysterieuze look. Hierdoor ziet je trap er weer helemaal nieuw uit maar dit is niet het enige voordeel, de verf beschermt je trap ook goed tegen beschadigingen, water en stof. Je trap ziet er prachtig uit en heeft een stuk minder aandacht nodig dan hierdoor! Ben jij geïnspireerd geraakt door al deze ideeën? Neem dan een kijkje op moosefarg.nl.  

http://moosefarg.nl